Genel Yayın Yönetmenliğini yapacağınız Diriliş Postası Gazetesi’nin hazırlıklarını sürdürüyorsunuz. Diriliş Postası, diğer gazetelerden farklı olarak, nasıl bir gazete olacak?
Sapına kadar taraf olmakla beraber çığırtkanlıktan uzak duran bir gazete olacak inşaallah. Her haberi göreceğiz diye yırtınmayan, karman çorman olmayan bir kapak ile beraber mizanpajı sade, logosu siyah, Turan Yıldızı, Balkan Ekspresi, Şimali Kafkas Muhabiri gibi özel bölümleri olan bir gazete olacak. Pehlivan tefrikalarını ihya ediyoruz. Yazı dizilerini önemsiyoruz.
Gazetenin kadrosunda kimler bulunmakta?
Sancaktar Dergisi ekibi ile Ömer Çetres ve Emine Dolmacı gibi tecrübeli gazeteciler, Selahaddin Eş ve İsmail Yaşa gibi ihtisas sahibi muharrirler. Kuds El Arabi’den tanıdığımız Filistin kökenli Suriyeli yazar Eyman Halid, Afro-Amerikalı devrimci Dhoruba Bin Wahad (Doruba Bin Vahad), Mavi Marmara ve Syriza aktivisti Dimitri Plionis de aramızda… Yazılarını orijinal dillerinde ve Türkçe tercümeleriyle yayınlayacağız inşallah.
Gazetenin ilk çıkacağı tarih 28 Şubat… Bu tarihi seçerek hangi mesajı vermek istiyorsunuz?
Aslında bürokratik bir meseleden kaynaklanıyor bu. Ayrıntılı Haber diye bir gazete çıkıyor, onun ismini ancak 27 Şubat’ta değiştirebiliyoruz, çünkü… Prosedürlerle alakalı meseleler yani; ama işin aslı şu ki, “rövanş gibi gazete” intibaını uyandırmak da hoşumuza gitti tabiî ki.
28 Şubat Darbesi’nin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen darbenin getirmiş olduğu mağduriyetler sürmekte… Cezaevlerinde 600 civarında İslâmcı tutsak var ve hâlâ o dönemden kalan davalar sebebiyle tutuklamalar devam etmekte. Bu şartlar altında 28 Şubat’ın son bulduğundan söz edebilir miyiz?
28 Şubat elbette son buldu, ama enkazı kalkmadı. Bu konuda hükümetin daha radikal adımlar atmasını beklemek hakkımız. Bu beklentimizi karşılamak da hükümetin vazifesi. Bu enkaz kaldırılmazsa bir gün hükümet de tökezler.
Bu minvalde sizce Haziran 2015’te gerçekleştirilecek olan seçimlerin ehemmiyeti nedir?
Her şeyden evvel, özellikle AK Parti Meclis Grubu’nun inşaallah daha İslamcı ve daha dirayetli olması bakımından önemli görüyorum. Bir de, seçimden sonra Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı vazifesini üstlenecek olması bakımından…
Paralel yapı ile mücadelenin ön plana çıktığı bir süreçteyiz. Ak Parti kadrolarının bu mücadele için yeterli olmadığını düşünüyoruz. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birkaç kişi bu mücadelede ön plana çıkıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu seçimin bir diğer önemi de burada. Şu an için yeterli değil; fakat Haziran 2015 seçimlerinden biraz önce bahsettiğim gibi daha İslâmcı yeni bir meclis grubunun oluşmasıyla beraber yeterli olacağını umuyorum.
Son olarak önemli gördüğünüz ve eklemek istediğiniz bir şey var mı?
28 Şubat itibarı ile her gün bir Diriliş Postası alırsanız sevinirim.
Elbette… Teşekkür ederiz.
Ben de teşekkür ediyorum.