Protestoculardan oluşan büyük kalabalıklar, Gazze Şeridi'nde sürmekte olan İsrail soykırımına karşı sloganlar attı ve acil bir ateşkes uygulamak için uluslararası müdahale çağrısında bulundu.
Protestolar, Filistin yanlısı dayanışma grupları tarafından ilan edilen Gazze Küresel Eylem Günü sloganı altında gerçekleştirildi.
Dünya genelinde 45 ülkede 100'den fazla şehirde mitingler düzenlendiği tahmin ediliyor.
Almanya'da en büyük protestolardan biri Berlin ve Münih şehirlerinde yapılırken, İsveç'te on binlerce protestocu diğer şehirlerin yanı sıra Stockholm şehirlerine akın etti.
İtalya'nın kuzeyindeki Torino kenti ve polisin protestoculara baskı uyguladığı Verona da dahil olmak üzere birçok İtalyan kenti de Filistin yanlısı büyük mitingler ve toplantılar düzenledi.
Lüksemburg'da bile Gazze'deki bir dayanışma protestosuna büyük bir kalabalık katıldı.
İrlanda elbette bir istisna değildi, çünkü birçok İrlanda şehri, özellikle Dublin, Filistinlilerin özgürlüğü için sloganlar atan ve Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma içinde olan protestocularla dolup taştı.
Filistin yanlısı miting listesinde Türkiye de öne çıktı. En büyük protesto, sivil toplum ve hükümet kuruluşları tarafından düzenlenen İstanbul'daydı.
Bir kez daha, İngiliz şehirleri katılım açısından protestoların çoğuna öncülük etti. Londra'nın merkezindeki Hyde Park'ta başlayan protestoya yüz binlerce kişi katıldı ve İsrail soykırımına son verilmesi talebiyle İsrail büyükelçiliğine doğru yürüdü.
New York'ta, öğrenciler tarafından düzenlenen büyük bir miting, bir halk kütüphanesinin önünde kendiliğinden başladı ve New York Times gazetesinin genel merkezine doğru yol aldı.
Sosyal medya videoları ve gönderileri, Amerikan polisinin protestoculara baskı yaptığını ve birkaçını tutukladığını gösterdi.
Avustralya'nın Sidney kentinde, Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma için bir miting düzenlendi. Gazze'de kuşatma altındaki 2,3 milyon Filistinliye insani yardımın hızlı bir şekilde ulaştırılmasını talep eden açıklamada, acil ateşkes çağrısı yapıldı.
Güney Kore'nin başkenti Seul'de büyük bir kalabalık İsrail soykırımına karşı sloganlar attı, Filistin bayrakları açtı ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu savaş suçlusu olarak nitelendirdi.
Arap dünyasında bir kez daha Yemen ve Fas başı çekti.
Üst üste ikinci gün, milyonlarca Yemenli Filistinlilerle dayanışma içinde şehirlerde, kasabalarda ve hatta köylerde yürüdü. Yemen mitingleri, Hudeyde'ye ve diğer Yemen bölgelerine yönelik amansız Amerikan ve İngiliz saldırıları sırasında bile gerçekleşti.
Diğer Arap ülkelerinden farklı olarak Yemen, İsrail'e bağlı gemilerin Kızıldeniz'den geçmesini engelleyerek dayanışmasını eyleme dönüştürdü.
Yemen'in doğrudan eylemi, birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan hava saldırılarıyla Yemen'i hedef alan ABD liderliğindeki başka bir savaş koalisyonunun kurulmasına yol açtı. Yemen ordusu, İsrail'in Gazze'deki soykırımını sona erdirene kadar pes etmeyeceklerini söylüyor.
Faslı bir dayanışma grubu ise Kazablanka, Kunaitera, Sala ve Al-Jadeeda dahil olmak üzere Fas'ın büyük şehirlerinde İsrail'in Refah'a saldırmamasını talep eden ve soykırıma son verilmesi çağrısında bulunan 120 protesto düzenlediğini açıkladı.