Dünyada eşi benzeri olmayan ve Kemalistlerin elinde bir zulüm aracına dönüşen 5816 sayılı “Atatürk’ü Koruma Kanunu” sebebiyle Müslümanlar eziyet görmeye devam ediyor. Bu defa da X hesabı üzerinden Anıtkabir'e gittiği fotoğrafı paylaşarak "hayatımda hiç tapınak görmemiştim, özür dilerim" tweeti atan @anonsunniyye hesabı sahibine 5816 sayılı kanundan dava açıldı.
6 yılda 32 bini aşkın vatandaş hakkında adli işlem yapılırken, çeşitli doktor tarihçiler de hapisle susturuluyor. Mustafa Kemal’in ismini anmadığı halde sırf bazı heykel görselleri eşliğinde “Saygı Allah’a olur” dediği için terör suçlusu gibi apar topar cezaevinde gönderilen Onkoloji Dr. Mehmet Arslan ve Türk Tarih Kurumu’nca yayınlanan ‘Atatürk’ün Yaşamı’ isimli kitapta yer alan ve “Mustafa Kemal Paşa’nın Sebatay Sevi’nin torunu olduğunu” öne süren ifadelere atıf yapan Tarihçi Yazar Kemal Arkun'a verilen hapis cezası rezaletleri gündemdeyken bu yeni hukuk garabetleri Müslümanları parya muamelesine alıştırma maksadı olduğu görülüyor.
5816 ARTIK KALKSIN!
Öte yandan, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’ hakkında Meclis’e teklif verdi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Demir, 5816 sayılı yasanın ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkını kısıtladığını belirterek, “Bu kanunun uygulanmasında, eleştiri ile hakaret arasındaki ayrım gözetilmeden bireylerin yargılanması ve cezalandırılması mağduriyetlere yol açmaktadır” şeklinde konuşmuştu.