Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'nde "Bi' Dünya Dergi" konseptiyle 15. Dergi Günleri düzenlendi.
14-17 Aralık tarihlerinde Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen 15. Dergi Günleri'nde pek çok derginin standı kuruldu.
Mostar, Nizam, Sütun, Mukadderat, Enderun, Genç Okur, Mefkûre, Semerkand, Fûyüzat, Teklif, Altınoluk, Turkuvaz, Barbar, Vefa Çocuk, Haksöz, Muhit, Derin Tarih gibi dergilerin katıldığı etkinlikte Aylık Baran Dergisi de yerini aldı. Aylık Baran'ın birçok sayısı okurların istifadesine sunuldu. Birçok sayımız okuyuculara hediye edildi.
Dergi Günleri'ne katılan ziyaretçilerin Aylık Baran Dergisi hakkındaki yorumları, görüş ve değerlendirmelerini dikkate aldık ve not ettik.
Okurlarımız, genellikle: "Kapaklarınız çok dikkat çekici, açıkçası tasarladığınız görseller merak uyandırıyor ve okuma isteğini arttırıyor. Yazılarınız daha kısa ve net olsa daha iyi fakat böyle olduğu halde de göze çarpıcı. 'Müslüman Anadolu'da Geçen Ay', 'Maşeri Vicdan' ve 'Kemalist Rejim Günlüğü' gibi derlemeleriniz daha da bilinçlenmemize vesile oluyor." şeklinde yorumları dile getirdi.
Kapaklarımızdan en çok 26. ve 33. sayılarımız dikkat çekti.
En çok Raculüs Sanem ve Selma isimli kitaplarımız satıldı. Okurlarımız genellikle Aylık Baran Dergisi'nin sosyal medya hesaplarını, ne türde haberler yaptığımızı ve dergimizin yayın faaliyetlerinin neler olduğunu sordu. Büyük Doğu-İbda fikriyatına nisbetle yayın yapan bir dergi olduğumuzu ve hadiseleri de bu fikriyat üzerinden okuduğumuzu anlattık.
Aylık Baran Dergisi olarak diğer dergilerle fikir alışverişi ve istişarelerde bulunduk. Kendilerinden tebrikler, iyi temenniler ve tavsiyeler aldık, dergilerimizi hediye ettik.
Dergi Günleri'den çeşitli konferans ve etkinlikler de yapıldı. Yoğun katılımın olduğu Dergi Günleri'nde "Büyük Doğu'da Mimarlık ve Plastik Sanatlar" konulu bir panel de dikkat çekti ve alakayla dinlendi.
Aylık Baran'a konuşan Dünya Dergiler Birliği Başkan Yardımcısı Ümit Elönü ise şunları dile getirdi:
Bu buluşmanın, on beşincisi düzenlenmekte. Daha önce on üç yıl boyunca Sirkeci'de yapılıyordu. Bu defa ise Taksim gibi sembolik bir mekanda, Taksim Camii altındaki kültür merkezinde yapıldı. Biz bu etkinliğe fuar değil, Dergi Günleri adını veriyoruz. Zira fuarlar ticari bir yön taşıyor. Bizim amacımız kültürel etkileşim, kaynaşma ve fikir alışverişi sağlamaktır.
Dergi günlerinin en önemli sonucu, etkinliğe katılan öğrencilerin daha sonra dergi çıkarmaya teşvik edilmesidir. Hatta bazıları organizasyonlarda da yer almaya başladılar. Bu etkileşim oldukça olumlu. Ayrıca Anadolu'dan gelen dergiler bu sayede tanışma fırsatı buldu.
Karşılıklı olarak birbirlerini destekleme ve kendi bölgelerinde dağıtım yapma konusunda da bir etkileşim oluştu. Bu durum, bir öz dağıtım mekanizması kurulmasına da olanak sağladı. Bu açıdan etkinliğin bereketli geçtiğini düşünüyorum. Taksim etkinliğine devam etmeyi planlıyoruz.
Etkinlikte ödül töreni düzenlendi ve dergi temsilcilerine ödül verildi.