Selam ile...

7 Ekim tarihinde herkes başka bir dünyaya uyandı. 17 yıldır abluka altında tutulan Gazze’deki kahramanlar, tüm dünyanın ipliğini pazara çıkardı. “Aksa Tufanı” adıyla başlatılan operasyon tarihin dönüm noktalarından birini yaşattı.

Aylık Baran Dergisi 35. sayı çıktı! Aylık Baran Dergisi 35. sayı çıktı!

En başta “İsrail’in yenilemezliği”nin bir palavradan ibaret olduğu ortaya çıkarken Batı’nın ikiyüzlülüğü bir kez daha ibreti alem için sergilendi; Müslüman halkları idare eden idarecilerin basiretsizliği ve ihaneti açık edildi.

2 milyarlık İslam aleminin şerefini kurtarmakla kalmayan bir avuç inanmış adam, dünya arabasını tekersiz bıraktı. İyi ile kötünün savaşında iyiler bir kez daha tarih sahnesine çıktı. Bundan sonra ne İsrail eski İsrail, ne Ortadoğu eski Ortadoğu, ne de dünya eski dünya olacak.

Kapağımızda tarihin dönüm noktalarından biri olan “Aksa Tufanı”nı işlerken Yılmaz Serbest’in bir çalışması eşliğinde «Hamas, Yenilmez Yahudi Putunu Kırdı” dedik.

Ömer Emre Akcebe, “Müthiş Gazi Gazze” başlıklı yazısında Aksa Tufanı’nın stratejik kazanımlarını, İsrail’in düştüğü perişanlığı, Siyonist Devletin meşruiyetini yitirdiğini, Arap dünyasının tasmasının kimin elinde olduğunu anlatıyor.

İbrahim Tatlı, “Hamas, İsrail, Gazze’yi Yıksın Diye mi Savaşıyormuş?” başlıklı yazısında, Hamas savaşçılarının niçin operasyon başlattığını, bu operasyon vesilesiyle İsrail’e ne olduğunu anlatıyor.

Yazar Vahdettin İnce ile Hamas’ın operasyonu üzerine bir röportaj yaptık. Röportajda İnce, “Hamas, İsrail’in Belini Kırdı” dedi.

Faruk Hanoğlu, “Müslümanların Kurtuluş Harbi: Orta Doğu Savaşı” başlıklı yazısında, Türkiye’nin içerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı hareketsiz kalmasının asıl sebebinin Batıcı Kemalist rejimden kaynaklı olduğunu belirtiyor ve Filistin meselesinin de bununla doğrudan alaka ve pay sahibi olduğunu anlatıyor.

İbrahim Tatlı’nın Aylık Baran Dergisi’nin YouTube kanalındaki Tarihten Notlar programında yayınladığımız “Filistinlilerin Yahudilere Toprak Sattığı Yalanı” başlıklı videoyu sizler için metne döktük.

Ömer Emre Akcebe, “Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Aksiyon Teklifleri” başlıklı yazısında Gazze katliamını durdurmaya yönelik birkaç öneri sunuyor.

Turan Demir, “Holokost Yalanından Filistin Gerçeğine” başlıklı yazısında Holokost yalanını hikâyemsi dille aktarıyor.

Emir Yılmaz, “Tanıyacak!” başlıklı yazısında, Müslümanların kısıldıkları “laiklik” kapanını farklı bir veçheden anlatıyor.

Bahattin Yeşiloğlu, “Notlarım” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Handan Özduygu, “Mescid-i Aksa’nın Arka Sokakları” başlıklı yazısında Aksa’ya yapmış olduğu ziyaretini anlattı.

FHKC’nin efsane ismi Çakal Carlos, Hamaslı mücahitlerin savaşını destekledi ve Filistin’in özgürleşeceğini, zaferin yakın olduğunu söyledi.

Abdulkerim Kiracı, “Bir Direniş Sembolü: İzzeddin El Kassam” başlıklı yazısında El Kassam’ın hayatına değiniyor.

Kâzım Albay, “Büyük Doğu Yenileyiciliği ve Aksiyonu” başlıklı yazısında Necip Fazıl’ın ortaya koyduğu fikir sistemiyle fikir hayatına getirdiği yeniliği ve Üstad’ın her bakımdan aksiyon içerisinde olduğunu anlatıyor.

Üstün İnanç ile Necip Fazıl üzerine bir röportaj yaptık. Üstad’ın şahsiyetinden, Büyük Doğu mücadelesinden bahseden İnanç, “Necip Fazıl Bize İmanımızı Kazandırdı” dedi.

Muhammed Emin Yıldız’ın, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda 2023’te yüksek lisans proje ödevi olarak kaleme aldığı “Salih Mirzabeyoğlu’nun Siyaset Düşüncesinde Hürriyet ve Zorunluluk” başlıklı yazının ikinci bölümünü yayınlıyoruz.

Nazım Erol, “Eğitim, İslâm ve Terbiye” başlıklı yazısında çocukların İslâm kültürü ile terbiye edilmesinden, bunun da en başta anne ve babadan başladığından bahsediyor.

Hanife Kındır, “Paulo Coelho, Mesnevi’den Aldı mı Çaldı mı?” başlıklı yazısında Coelho’nun Mesnevi’den esinlendiğini, Simyacı kitabında hangi Mesnevi öyküsünden yararlandığını anlatıyor.

Sizler için kapağımızla da alakalı olan kitap ve filmleri de dergimizde bulabileceksiniz.

Gelecek sayımızda görüşmek üzere Allah’a emanet olun...