Gazete, geçen Ekim ayının yedisinde Gazze'ye yönelik saldırının başlamasından bu yana, psikolojik savaşın iki taraf arasında ek bir savaş alanı haline geldiğini bildirdi.

Askeri güç dengesi açıkça İsrail'in lehine döndüğünde, "Hamas'ın psikolojik savaşa daha fazla yatırım yapmaktan başka seçeneği yoktu" dendi ve bu durumun rehinelerin serbest bırakılması ve aile birleşiminin gölgesinde kaldığını söyledi.

İsrail'in Bar-Ilan Üniversitesi Enformasyon Bilimleri Bölümü'nden Gal Yavitz, "Hamas'ın İsrail'in zayıflıklarını anladığını ve bunları alaycı ve manipülatif bir şekilde kullandığını" iddia ediyor.

"Bu savaş, şimdiye kadar dünyada en çok çevrimiçi işlem gören savaş. Her iki tarafın da siber uzayı birbirleriyle ve dünyanın geri kalanıyla iletişim kurmak için çok hassas bir şekilde kullandığına tanık oluyoruz. Panik yaratmak ve korku yaymak için savaşçıların ve askerlerin kameraları da dahil olmak üzere olası herhangi bir dijital platform kasıtlı olarak kullanıldı."

İsrail'in Ariel Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden psikolojik savaş araştırmacısı Ron Schleifer'e göre, "Hamas'ın amacı başkalarını doğru olduğuna ikna etmekti. Bu yüzden bu videolar İsrail'in büyük bir hayal kırıklığı ve çaresizlik içinde olduğunu gösteriyor. Bu, Hamas'ın İsrail tarafında misilleme teşvikini artırmamak için dikkatli olması gereken çok hassas bir denge."

“Hamas Gazze’de Anadolu’nun ileri uç savunmasını yapmaktadır” “Hamas Gazze’de Anadolu’nun ileri uç savunmasını yapmaktadır”

Ateşkesin devam etmesi ve her iki taraftaki mahkumların serbest bırakılmasıyla Hamas'ın psikolojik savaşa daha fazla yatırım yapması muhtemel ve "gerilim" devam edecek gibi gözüküyor.