FBI'nın sorguladığı İsrailli tarihçi Pappe: Yaşananlar Siyonist projenin sonunun başlangıcı FBI'nın sorguladığı İsrailli tarihçi Pappe: Yaşananlar Siyonist projenin sonunun başlangıcı

Parlamento genel kurulunda oylaması yapılarak kabul edilen tasarıyla Rusya’nın Tataristan, Dağıstan ve Çeçenistan’da İslami bankacılık veya bir diğer adıyla katılım bankacılığının “yasal deneme süreci” başlatılabilecek.

Buna göre, deneme süreci 1 Eylül 2023’ten 1 Eylül 2025’e kadar sürecek ve Rusya Merkez Bankası, sürecin başlatılabileceği bölgelerin listesini genişletme yetkisine sahip olacak.

Küresel ölçekte 7,7 trilyon dolara ulaştı

Deneme sürecine katılacak kurumlar, katılım bankacılığına yönelik işlem yaparken, faiz ücreti belirleme, tütün ve alkol ürünleri üretimi, silah, mühimmat gibi ürünlerin ticareti ve kumar ile ilgili faaliyetleri finanse etme hakkına sahip olmayacak.

Rusya’da Müslümanların toplam nüfusa oranının 10 yıl içerisinde yüzde 30’a kadar çıkması beklenirken, İslami bankacılık da giderek popülerlik kazanıyor.

Sberbank’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Oleg Ganeev ise İslami ekosistem pazarının küresel ölçekte 7,7 trilyon dolar değere ulaşmasını bekliyor.

Dugin sinyali vermişti

Rus Filozof Alexander Dugin, katıldığı çevrimiçi bir toplantıda, faizle alâkalı olarak Amerikalı şair Ezra Pound’un “Tanrı sonsuzluktur ve zaman şeytandır; zamandan yararlanmak şeytanın işidir.” sözüne atıfla, zamandan istifade ile para kazanmak şeytan işidir demişti.

Rus felsefeci Alexander Dugin: "Rusya'da İslami bankacılık (IB) harika bir fikir, son derece vatansever. Faiz mutlak bir kötülüktür. Amerikalı şair Ezra Pound şöyle bir mantık yürütmüştür: Tanrı sonsuzluktur ve zaman şeytandır; zamandan yararlanmak şeytanın işidir. Bu nedenle, finansal kapitalizm ekonomik Satanizmdir. İslami Bankacılığın Müslüman teorisyenleri şu şekilde akıl yürütürler: Her şey Allah'a ve özellikle zamana aittir. Borç üzerine faiz getiren, Allah'a ait olanı kendisine mal etmiş olur. Bu şeytanın kendisidir. Tefecilik yasaklanmalı, faiz köleliği boyunduruğu kaldırılmalıdır. İslami bankacılığın amacı budur. Ortodoksluk - ve bir dereceye kadar Genel olarak Hıristiyanlık - tefeciliği kategorik olarak reddetti. Werner Sombart, bu yasağın ne zaman, nasıl ve nerede kaldırılmaya başlandığının ve neye yol açtığının izini sürüyor. İslami Bankacılık bize sadece sahip olduğumuz ama bir noktada kaybettiğimiz şeyleri hatırlatır. Liberalizmin ekonomide bile insanlığın belası olduğunu unutmayalım. Bu durumda 'İslami' ve 'Rus' terimleri anlam olarak örtüşmektedir."