Tutuklu sanık Adı Alfunekh'in avukatı Diana Tüylü, müvekkilinin yeğeninden ve Kenya'daki Leyla isimli kız arkadaşından para aldığını, kız arkadaşının vizesi çıkmadığı için Türkiye'ye gelemediğini savundu.
Bu süreçte müvekkilinin başka kişiyle evlendiğini anlatan Tüylü, "Müvekkilimin evlendiğinden Leyla'nın haberi var. Müvekkilim Leyla'yla konuştuklarını emniyete sunmuştur. Dosyada suçun maddi unsurlarıyla ilgili hiçbir şey yok Müvekkilim suçsuzdur, bu suçla ilişkisi yoktur.'' dedi.
Sanıklar Amal Sallami Ep Sıala ve Muhammed Nur Derviş'in avukatı Mehmet Salih Akay ise müvekkili Sıala'ya ilişkin iddianamede yer alan dekontların çalıştığı diş kliniğine ait ödemeler olduğunu savundu.
Savcılığın iddianameyi, polisin hazırladığı fezlekeyi "kopyala yapıştır" yaparak incelemeden hazırladığını öne süren avukat Akay, "Bir davranış bilimcisi veya psikolog getirsek, Cemile Türk'ün casus olamayacağını anlar. Polis müvekkilim Sıala'ya konuştuğu kişilerin MOSSAD ajanı olduğunu söyleyince zaten bildiği her şeyi anlatmaya başlıyor." dedi.
Avukat Akay, müvekkilinin casusluk yapmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.
Müvekkili Derviş'e ilişkin ise Akay, "Bir numarayı sadece geçmişte kullandığı için müvekkilim 10 aydır tutukludur. Başka da söyleyeceğim bir savunma yoktur." ifadesini kullandı.
Sanık Khaleel İbrahim Younus Basheer'in avukatı Ali Sami Aziz ise savunmasında şunları kaydetti:
"Müvekkilim 2015’te Türkiye'ye iltica etti. DEAŞ terör örgütü o yıllarda kendilerine katılım sağlayan üyelerine yönelik 10-30 bin dolar maaş ödemesi yapmaktaydı. Eğer parayla bir iş yapacak olsa DEAŞ terör örgütüne katılırdı. 250 lira paranın hesabına gelmesi nedeniyle bu dosya kapsamına dahil edilmiştir. Bir yerde aylık 30 bin dolar almak varken 250 lira için MOSSAD ajanlığı yaptığını düşünmek hayatın olağan akışına aykırıdır. Müvekkil evi emlakçıdan kiralamıştır. Ev sahibi ölüyor. Daha sonra çocukları, mirasçıları zaman zaman 'Bana atacaksın.' diye iletişime geçiyorlar. Dün müvekkilim heyecanlı olduğu için anlatamamıştır. Casusluk maksadıyla elde ettiği hiçbir bilgi yoktur. Yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesini talep ediyorum.''
Tutuklu sanık Mahmud İzzeddin'in avukatı Alaattin Kafalı da müvekkilinin para transferlerinden bazılarının aile üyelerine ait olduğunu savcılıktaki ifadesinde söylediğini ancak savcılığın iddianamede bu noktaya değinmediğini iddia etti.
Müvekkilinin, Fransa'dan gelen parayı İdlib'de yaşayan kardeşine, oradaki iki yetim kız ve annesine yardım maksadıyla iletilmesi amacıyla gönderdiğini savunan avukat Kafalı, Fransa ve Suriye arasında doğrudan para gönderilemediği için bu şekilde aktarım yapıldığını dile getirdi.
Avukat Kafalı, bu iddiayla ilgili parayı gönderen kişilerin Brüksel'de ifadelerinin alınmasını sağladıklarını ve dava dosyasına sunduklarını belirterek, "Müvekkilim mobilya sektöründe nakliyeci olarak çalışmaktadır. Zaten para açıklamalarında bu görülmektedir. Dosyaya dahil edilen diğer dekontlar bunlara aittir. Göl Panorama evleri ve diğer evler, taşıma işi yaptığı gerekçesiyle yapmış olduğu aramalardır." diye konuştu.
Duruşma, diğer sanık avukatlarının beyanları alınmak üzere yarına ertelendi.