Müslüman protestocular kararın ahlaksızlığa göz yumduğunu söyleyerek yargıçların istifa etmesini talep etti.

Nairobi'deki protesto Cuma namazından sonra gerçekleşti ve göstericiler kararı "Yeni Sömürgecilere" atfeden pankartlar taşıdı ve heyetin çoğunluk kararını destekleyen beş yargıçtan üçünü "Pişmanlık Duymaya ve İstifa Etmeye" çağırdı. Gösteriye Hıristiyanlar da katıldı.

Karara muhalif kalan iki yargıç, Kenya yasalarının eşcinsel ilişkileri yasakladığı gerekçesiyle karara karşı çıktı.

Associated Press'e konuşan milletvekili Muhamed Ali, Kenya'nın dindar bir ülke olduğunu ve mahkemenin buna saygı göstermesi gerektiğini söyledi: "İslam ve Hıristiyanlık eşcinselliğe karşıdır. Ülkemizin anayasası eşcinsel evlilikleri tanımıyor. Bir mahkemede üç kişi toplumsal değerlere karşı gelmemelidir."

Filistin tasarısı BM'de onaylandı Filistin tasarısı BM'de onaylandı

Devlet Başkanı William Ruto kararın ardından yaptığı açıklamada mahkemenin kararına saygı duyduğunu ancak ülkenin kültürünün ve dininin eşcinsel ilişkilere izin vermediğini belirtti.

Kenya'nın komşusu Uganda, Mayıs ayında, reşit olmayan ve diğer savunmasız insan kategorilerini içeren eşcinsel cinsel ilişki vakaları veya failin HIV ile enfekte olması olarak tanımlanan ağırlaştırılmış eşcinsellik suçları için ölüm cezası getiren LGBTQ karşıtı bir yasa çıkardı.

Kenyalı bir milletvekili olan Peter Kaluma, Kenya ulusal meclisine benzer sertlikte bir yasa tasarısı sundu ve bu tasarı mecliste görüşülmeden önce incelenmeyi bekliyor.