Sergide, İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri'nin kaleminden çıkan ve hüsnühat sanatının nadide örnekleri arasında gösterilen eserler yer alıyor.

Etkinlik, Rami Kütüphanesi ev sahipliğinde, Bursa Valiliği himayesinde, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve İsmail Hakkı Bursevi Platformu iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Rami Kütüphanesi Müdürü Ali Çelik, kütüphanelerin ifade ettiği anlamın farklılaştığına dikkati çekerek "Kütüphaneler eskiden bilginin arandığı yerlerken şimdilerde bilginin üretildiği mekanlara dönüşmüştür. Rami Kütüphanesi de bilginin üretildiği ve kamuya sunulduğu bir mekan olmayı kendisine misyon edinmiştir. İsmail Hakkı Bursevi'nin kendi hatlarından oluşan bu sergi de Rami Kütüphenesi'nin misyonunu hizmet eden önemli bir faaliyettir. İsmail Hakkı Bursevi, Osmanlı'dan devraldığımız irfan geleneğinin önemli bir temsilcisidir. Dileğimiz, bu serginin Bursevi'nin tanınmasına vesile olmasıdır." dedi.

Bursevi2İsmail Hakkı Bursevi Platformu Başkanı Doç. Dr. Murat Yurtsever, Bursevi'nin çok yönlü bir şahsiyet olduğunun altını çizerek "Burada büyük bir zatın huzurunda bir araya geldik. Bursevi'nin daha çok bilinmesi, sevilmesi ve tanınması için bu platformu kurduk. Çok sayıda kurum ve kişi bizlere destek verdi, hepsine teşekkür ediyoruz. Buradaki eserler, daha önce Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilendi. Bu kıymetli eserlere ev sahipliği yapan Rami Kütüphenesi'ne çok teşekkür ediyorum. İsmail Hakkı Bursevi, bu tabloların her birinin bir lütf-u ilahi olduğunu söylüyor. Biz de onun sözünü hatırımızda tutarak bu hatları anlamaya çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Fransa Gazze için yürüdü: “Gazze’de soykırım var” Fransa Gazze için yürüdü: “Gazze’de soykırım var”

 "Bursevi, bu toprakları mayalayan, bize vatan kılan, insan olmamızı sağlayan erlerdendir"

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Kemikli, İsmail Hakkı Bursevi'nin "ulu bir dağ" olduğunu dile getirerek "Bizler, bu yüce dağı uzaktan seyreden aciz kullarız. Bursevi kimdir? O, önemli eserler vermiş velut bir müellif, bir sanatkar, hattat ve bestekar ama en önemlisi hikmet ehli, Allah dostu, bir sufi ve mürşid-i kamildir. İnsanların sözünün tesiri hikmetten, hikmet ise 'sınırını bilmek'ten ve kendini tanımaktan neşet eder. Bursevi, kendini tanıyan, Allah'ı bilen, sözü hikmetli bir zattır ve onun sözünün tesiri, bizi bugün burada buluşturmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Sergi, 19 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.