Bakanlıktan konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.
İsveç makamlarının ifade özgürlüğü bahanesiyle Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya izin vermesinin "şiddetle kınandığı" açıklamada, İslam'ın kutsallarına hakaret etmek ve Müslümanların duygularını provoke etmenin, ifade özgürlüğü ile ilgisinin olmadığı belirtildi.
- Sana ve Hudeyde'de protestolar
İran destekli Husilerin kontrolündeki Sana ve Hudeyde kentlerinde de Kur'an-ı Kerim'e yönelik tekrarlanan saldırılara tepki için protestolar vardı.
Husilere bağlı El-Mesire kanalının haberine göre, başkent Sana'ya bağlı ilçeler ve Hudeyde'de cuma namazı sonrası tepki için gösteri düzenlendi.
Husilerin söz konusu eylemlerde okunan yazılı açıklamasında, "İsveç devleti tarafından Kur'an-ı Kerim'in sistematik olarak hedef alınmasını reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada ayrıca tüm İslam dünyasına İsveç'i ekonomik ve siyasi olarak boykot etme çağrısı yapıldı.
- İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar
İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.
Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin yanı sıra Rusya'nın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler olaya tepki göstermişti.
Momika dün de Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına aldı.
Bunun üzerine Irak yönetimi, İsveç'in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'un ülkeyi terk etmesini istedi.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı en güçlü şekilde lanetledi.