Şirket, bunu kendi tasarladıkları ve insanların kafasına takılarak çalışan özel bir cihaz sayesinde mümkün kıldıklarını söylüyor.

Şirketin açıklamasına göre bu cihazla yapılan deneyde uyuyan iki insan arasında, her ikisi de berrak rüya halindeyken, mesaj iletilebildi ve "iletişimin yeni boyutlarına" ulaşıldı.

Berrak rüya (lucid dream), kişinin rüya gördüğünün farkında olduğu rüyalara deniyor.

Şirketin açıklamasına göre deneyde özetle, iki katılımcının cihazları WiFi üzerinden bir sunucuya bağlanarak beyin dalgaları ve kalp atış hızları izlendi.

Daha sonra başlıklar aracılığıyla berrak rüyaya giren ilk kişiye gizli bir kelime iletildi. Şirket, katılımcının sadece kendisi tarafından bilindiği kelimeyi paylaşmadı ancak katılımcının verdiği yanıt daha sonra kaydedilip sunucularında saklandı.

Sekiz dakika sonra, ikinci aday berrak rüyaya girdi ve sunucu, saklanan mesajı ona iletti. Aday uyandığında aynı mesajı tekrarladı.

Şirket bunun "rüyada edilen ilk sohbet" olduğunu savunsa da deneyin sonuçları henüz hakemli bir dergide yayımlanmadı. Bu da bağımsız araştırmacıların henüz deneyi değerlendirip sonuçlara onay vermediği anlamına geliyor.

Şirket Facebook'ta "Berrak rüyalardaki iletişimle ilgili makale yazıldı ve bilimsel bir dergiye inceleme için gönderildi," ifadelerini paylaştı.

"Önümüzdeki iki ila altı ay içinde yayınlanmasını bekliyoruz."

REMSpace CEO'su Michael Raduga, "Dün, rüyalarda iletişim kurmak bilimkurgu gibi görünüyordu. Yarın, o kadar yaygın olacak ki, bu teknoloji olmadan nasıl yaşadığımızı hayal bile edemeyeceğiz," dedi.

Trump'tan 'Tel Aviv'e silah transferine ilişkin tüm kısıtlamaları kaldırma' sözü Trump'tan 'Tel Aviv'e silah transferine ilişkin tüm kısıtlamaları kaldırma' sözü

Raduga, uyku kontrolünün yapay zekadan sonraki büyük endüstri olacağı görüşünü de dile getirdi.

İlk deneyin başarılı olmasının ardından Raduga, şirketin 8 Ekim'de iki kişiyle daha aynı şekilde iletişim kurduğunu ileri sürdü.