Coca-Cola'dan KAP'a satış hacmine ilişkin bildirim geldi.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamada "Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ve siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize ediyoruz" denildi.

"Büyüme beklentimizi düşük 30'lu yüzdelerde büyüme' olarak revize ediyoruz"

Şirketten yapılan açıklamaya göre net satış gelirinde de reviye gidildi:

"Revize edilen hacim beklentisi ve başlangıçta planlanandan daha yavaş fiyat artışlarıyla birlikte, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentimizi de 'düşük 40'lı yüzdelerde büyüme'den 'düşük 30'lu yüzdelerde büyüme' olarak revize ediyoruz."

BM'den "UCM'nin kararlarına uyma" çağrısı BM'den "UCM'nin kararlarına uyma" çağrısı

"FVÖK marjı beklentimizi geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay olarak değiştiriyoruz"

Coca-Cola operasyonek kar konusunda da bir revizeye gitti ve beklentisini 2023 yılına göre hafif düşüş-yatay olarak değiştirdi:

"Faliyet ortamının daha da kötüleşmesi halinde FVÖK* marjında bir önceki yıla kıyasla hafif bir düşüş riski görüyoruz. Bu potansiyel riski beklentilerimize dahil ederek, FVÖK marjı beklentimizi 'geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay' olarak değiştiriyoruz." 

Starbucks CEO'su Narasimhan da görevinden ayrılmıştı

Geçtiğimiz hafta da iki çeyrektir gelirlerinde düşüş bildiren kahve zinciri Starbucks'ın Üst Yöneticisi (CEO) Laxman Narasimhan görevinden ayrıldı.

Halen Chipotle üst yöneticiliği görevini yürüten Brian Niccol'un Starbucks'a başkan ve CEO olarak atandığı belirtilen açıklamada, Niccol'un 9 Eylül'de yeni görevine başlayacağı aktarıldı.


*FVÖK, "Faiz ve Vergi Öncesi Kâr" anlamına gelir. İngilizce'de bu terim "EBIT" olarak bilinir ve "Earnings Before Interest and Taxes" (Faiz ve Vergi Öncesi Kâr) olarak açılır. FVÖK, bir şirketin ana faaliyetlerinden elde ettiği kârı ifade eder. Bu kâr hesaplanırken faiz ve vergi giderleri çıkarılmamış olur, yani şirketin esas faaliyetlerinden ne kadar kazandığını göstermeye odaklanır.
Bu metrik, şirketin operasyonel performansını değerlendirmede kullanılır ve şirketin esas faaliyetlerinden ne kadar kârlı olduğunu anlamak için önemli bir göstergedir. FVÖK, özellikle farklı finansal yapılar, vergi oranları veya borç düzeylerine sahip şirketlerin operasyonel kârlılığını karşılaştırmada da kullanışlıdır.