Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, 4 Mayıs günü geçirdiği beyin kanamasının ardından Yalova Devlet Hastahanesine kaldırıldı ve burada yapılan tüm müdahaleye rağmen beyin ölümün gerçekleştiği açıklanmıştı. İzleyen süreçte, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi ve burada yapılan tedaviye de müsbet yanıt vermeyerek, 1 Ramazan-15 Mayıs günü, şehadet şerbetini içerek, “Ölüm Odası”ndan çıkıp, perde arkasına geçti.

2000 Senesinden beri Telegram işkencesinin muhatabı olan, son zamanlarda Telegramcılar tarafından kendisine ısrarla öldürüleceği ifâde edilen ve bu sebeble de üstüne basa basa “Benim bir sağlık problemim yok, bana bir şey olursa bunlar yüzündendir.” diye hususî olarak konuşmasını kayıt altına aldıran Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, şehiddir.

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu, bir iman şövalyesiydi; zarafeti, ahlâkı, kahramanlığı ve çalışkanlığıyla arkasında şerefli bir hayat; bundan sonrası içinse, biz Müslümanlara, ulvî bir ideal ve bizi o ideale götürecek yolları adım adım aydınlatan kitaplık çapında bir külliyât miras bıraktı.

Davamız bâki... Durmadan, duraksamadan ve yılmadan Kumandan Mirzabeyoğlu’nun yolunda yürüyecek ve onun ideali olan Yaşanmaya Değer Hayatı, Anadolu’dan başlayarak mutlaka ama mutlaka tesis edeceğiz.

Kapağımızı Şehid Mütefekkir Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’na ayırdık ve “Şehadetin Mübarek Olsun Kumandan! Yaşasın Başyücelik Devleti Mücadelemiz” manşetini attık.

Kapak mevzumuzu Ömer Emre Akcebe, “Dünya Çapında Bir Hâdise: Kumandan Salih Mirzabeyoğlu Şehid Oldu!” başlıklı yazısında işledi.

Ömer Emre Akcebe “Büyük Zuhurun Eşiğinde”, Oğuz Can Şahin “Nükleer Anlaşma, Kudüs ve Eurovision”, Çakal Carlos (S. Muhammed) “İsrail’in Düşmanı Dostumuz, Dostu Düşmanımızdır!” başlıklı yazılarında Yahudi devletinin Müslümanlara yönelik katliamına değindiler...

Gülçin Şenel, “Beyin Kanaması, Telegram Saldırısı” başlıklı yazısıyla dergimizde.

Ercan Çifci, “Salih Mirzabeyoğlu Kimdir?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bu hafta, Musa Biçkioğlu ve Turan Kışlakçı ile bir dizi söyleşi gerçekleştirdik. Başta Filistin olmak üzere İslâm âleminin ahvâlini Baran Dergisi okurları için değerlendirdiler.

9. Uluslararası Dergi Fuarı 8-13 Mayıs arasında Sirkeci Garı’nda gerçekleşti. Kâzım Albay bu vesileyle “Kumandan’a Yakınlık İdeolojiye Nisbetle Olur” başlıklı yazı kaleme aldı. Ayrıca fuarda çektiğimiz fotoğrafları da alâkanıza sunuyoruz.

Ölüm Odası B-Yedi eserinin 160. Bölümünü, ehemmiyetine binaen tekrar sizlerle paylaşıyoruz.

Osman Temiz “Eflâtun-u İlâhî” başlıklı yazısının ikinci bölümüyle dergimizde.

Fahri Özcan’ın bu haftaki yazısının başlığı “Üç Mübarek Ayın Şahı Ümmet'in Ayı Hoş Geldin”

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz. Şu mübarek gün ve gecelerde Allah’ın rahmeti ile bereketi üzerinize olsun...

Aylık Baran Dergisi 26. sayı çıktı Aylık Baran Dergisi 26. sayı çıktı