Elazığ'da yaşayan 53 yaşındaki Fatih Erdoğan, yıpranmış Kur'an-ı Kerim'leri ciltleme sanatıyla restore ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden emekli olan Erdoğan, 4 yıl önce camilerde ve Kur'an kurslarında yıpranmış Kur'an-ı Kerim'leri onarmak için ciltleme sanatını kendi çabasıyla öğrendi. Bu sanatı öğrendikten sonra evinde onarımlara başlayan Erdoğan, taleplerin artması üzerine Fırat Üniversitesi Akademi Camisi'nin müştemilatında bir atölye kurdu.
Sabahın erken saatlerinde atölyesine giden Erdoğan, cami ve Kur'an kurslarından ya da kişilerin getirdiği eskiyen Kur'an-ı Kerim'leri özenle restore ediyor. İşçiliğini gönüllü olarak yaparken, malzemeler konusunda hayırseverlerden destek alıyor. Erdoğan, 4 yılda 1000'i aşkın Kur'an-ı Kerim'i onardığını belirtiyor.
"Günde Bir Kur'an Ciltleyebiliyorum"
Erdoğan, emekli olduktan sonra hayır işlerine yöneldiğini ve gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim restorasyonu yaptığını ifade etti. Çocukluğundan beri onarım ve ciltleme işlerine ilgi duyduğunu söyleyen Erdoğan, "Camilere gittiğimde yıpranmış Kur'an-ı Kerim'leri görüyordum. Matbaanın gelişmesiyle bu sanatın kaybolmaya başladığını fark ettim ve araştırarak öğrendim. İlk başlarda evimde küçük bir atölye kurdum, sonrasında Akademi Camisi'nde çalışmaya başladım. Günde bir Kur'an ciltleyebiliyorum" dedi.
"Sabır ve Tahammül Gerektiren Bir İş"
Ciltleme sanatının kaybolmaya yüz tuttuğunu ifade eden Erdoğan, ömrü yettiği sürece bu işi devam ettireceğini belirtti. Sabah erkenden kalkıp atölyesine gittiğini ve işi severek yaptığını dile getiren Erdoğan, "Teknik açıdan zor değil ancak sabır ve tahammül gerektiriyor. Kur'an-ı Kerim sık okunduğu için çabuk yıpranıyor ve tekrar ciltlenmesi gerekiyor. 2020'de başladığım bu süreçte 1000'i aşkın Kur'an-ı Kerim'i ciltledim. Tamirini yaptığım Kur'an-ı Kerim'lerin tekrar okunur hale gelmesi beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.