Şehmus Alpsoy, İslami kimliğinden dolayı 2000 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Uzun süre işkencelere uğrayan Alpsoy, cezaevinde yaşadıkları zorluklardan dolayı kolon kanseri oldu. İhtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamayan Alpsoy'a aynı cezaevinde bulunan 70 yaşındaki babası Mehmet Emin Alpsoy yardımcı oluyor.
Kolon kanseri olan oğul Şehmus Alpsoy beş kez ameliyat geçirmesine ve bakıma muhtaç olmasına rağmen ağır koşullarda hücrede tutulmaya devam ediliyor.
İçeride olması gerekenler dışarı çıkıyor
28 Şubat’ın darbeci paşaları hastalıkları bahane edilerek teker teker dışarı çıkarılırken, 21 senedir içeride tutulan ve kanser hastası olan 28 Şubat mağdurları hala adalet bekliyor.
Mehmet Emin Alpsoy'un ve Şeyhmus Alpsoy'un durumları
Mehmet Emin Alpsoy: 28 Şubat sürecinde, 2000 yılında Hizbullah davasında tutuklanan ve 22 senedir zindanda tutulan Mehmet Emin Alpsoy kimlikte 1952, gerçekte 1948 doğumlu ve 74 yaşında. Oğluyla birlikte zindanda çile dolduran Alpsoy, parkinson, Hepatit B, böbrek kisti, bel fıtığı gibi hastalıklardan muzdarip. 02.06.2017 ve 27.05.2019 tarihli Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu raporlarıyla tahliye edilmedi. Her iki Adli Tıp raporunda da “Tedavisi ve önerilen aralıklarla düzenli poliklinik kontrolleri sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edebileceği, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali kapsamında değerlendirilmediği oy birliği ile mütalaa olundu” hükmüne yer verildi.
Şeyhmus Alpsoy: Babası Mehmet Emin Alpsoy ile birlikte 22 senedir demir parmaklıklar arkasında kader arkadaşı. 53 yaşındaki Şeyhmus Alpsoy kolon kanseri. Bu hastalığa Tekirdağ 2 Nolu F-Tipi Cezaevinde yakalandı. 28.06.2021 tarihli hastane raporuyla engellilik halinin yüzde 79 olduğu saptandı. Alpsoy ayrıca bel fıtığı. Cezaevinde 4 defa ameliyat oldu. 10.04.2017, 17.07.2019 Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu raporunda “Uygun hijyenik koşulların, kolostomi bakımının, tedavisi ve önerilen aralıklarla düzenli poliklinik kontrollerinin sağlanarak doktoru ve reviri olan cezaevi şartlarında infazına devam edebileceği, hastalıklarının ilerlemesi veya vasfının değişmesi durumunda son durumunu gösterir sağlık kurulu raporunun gönderilmesi ile yeniden değerlendirilebileceği oy birliği ile mütalaa olunur” denildi.