NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ukrayna'nın kendini savunma hakkını savundu dile getirdi ve bugüne kadar Almanya'nın sağlamadığı uzun menzilli silahların Fransa ve İngiltere tarafından Ukrayna'ya gönderilmesini memnuniyetle karşıladı.

ABD'li sporcu: Mossad, Epstein üzerinden ülkeyi ele geçirdi ABD'li sporcu: Mossad, Epstein üzerinden ülkeyi ele geçirdi

NATO şefi, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta yaşananları hatırlamanın önemli olduğunu söyledi. Stoltenberg Pazartesi günü İsveç'in NATO'ya katılımı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın kendini savunma hakkının Birleşmiş Milletler Sözleşmesinde yer aldığını söyledi.

Deutschlandfunk radyosuna verdiği demeçte Stoltenberg, NATO ülkelerinin Ukrayna'nın kendini savunma hakkını korumasına yardım etme hakkına sahip olduğunu ve Ukrayna'ya askeri desteğin devam etmesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaş alanında hedeflerine ulaşamayacağını göstermenin tek yolu olduğunu söyledi.

Stoltenberg, hafta sonu İsviçre'de bir kamu yayın kuruluşuna konuşan Papa Francis'in "en güçlü aktörün insanları düşünen, beyaz bayrak cesaretine sahip olan ve müzakere eden taraf" olduğu yönündeki yorumlarını reddetti.

NATO şefi, vazgeçmenin Ukrayna için barış değil, Rus işgali anlamına geleceğini söyledi. Müzakerelerin amacının Ukrayna'yı egemen, bağımsız bir ülke olarak koruyan bir çözüm olması gerektiğini kaydetti.

Stoltenberg, bazı müttefiklerin Ukrayna'ya halihazırda geniş kapsamlı silah sistemleri tedarik ediyor olmasını memnuniyetle karşıladı ve İngiltere ile Fransa'nın Storm Shadow ve Scalp seyir füzelerini örnek olarak gösterdi.

Almanya bugüne kadar uzun menzilli Taurus seyir füzelerini Ukrayna'ya vermedi, ancak yüksek teknolojili silahların Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda büyük bir tartışma var.