Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin 12. gününde yapılan açıklamada, İsrail ordusunun saldırıları sonucu ölenler ve yaralananlarla ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Son 24 saatte hastanelere 43 kişinin cansız bedeni ile 9 yaralının ulaştığı aktarıldı. Hayatını kaybedenlerin 42'si enkaz altından çıkarıldı.

Terörist İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 47 bin 460'a, yaralıların sayısı ise 111 bin 580'e çıktı.

Gazze'de görev yapan doktorlar: Gazze'de gördüğümüz katliamın eşi benzeri yok

Gazze'de 7 Ekim 2023'ün ardından farklı bölge ve hastanelerde görev yapan doktorlar, çok sayıda ihtilaf bölgesinde görev yaptıklarının, ancak benzer bir yıkımı başka bir yerde görmediklerinin altını çizdi.

Gazze'de görev yapan ABD'li doktorlar, benzer bir yıkımı başka bir yerde görmediklerini söyledi

Amerikalı doktorlar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşmelerinin ardından BM'deki gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Chicago'da acil doktoru olan Filistin asıllı Dr. Thaer Ahmad, Ocak 2024'te Nasır Hastanesi'nde görev yaptığını anlattı.

Ahmad, sağlık çalışanlarının şehit edilmesinin "normalleştirildiğini" belirterek, "Bu sadece Gazze için değil, tüm dünya için bir problem teşkil edecek." uyarısında bulundu.

Beyaz doktor önlüğü giymenin bile Gazze'de kimseyi ölümden koruyamadığına işaret eden Ahmad, Gazze'de sadece sağlık sisteminin değil, sağlık çalışanlarının da hedef alındığını ve öldürüldüğünü ifade etti.

Ahmad, terörist İsrail'in alıkoyduğu Filistinli doktor Ebu Safiyye'nin her şeyini kaybettiğini, kendi elleriyle çocuğunu gömdüğünü ancak buna rağmen görevini bırakmadığını, acilen serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Hamas: Yahudi esirlerin teslim edildiği sahneler Filistinlilerin topraklarında kalacağının mesajıdır

Hamas, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda ve güneyindeki Han Yunus’ta İsrailli esirlerin teslimi sırasında Filistinlilerin sevinçli bir şekilde toplanmasının "Filistin halkının topraklarında kalmaya kararlı olduğuna dair İsrail'e bir mesaj” olduğunu bildirdi.

Emevi Camii'nde yüzlerce Suriyeli teravih namazında saf tuttu Emevi Camii'nde yüzlerce Suriyeli teravih namazında saf tuttu

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus ve Cibaliya Mülteci Kampı’nda esirlerin teslimi sırasında Filistinlilerin İsrail'in bölgede bıraktığı enkazın ortasında geniş katılımla toplandığı kaydedildi.

Hamas'ın açıklamasında, "İsrailli esirlerin teslim edildiği sahnelerin Filistinlilerin topraklarında kalacağının mesajı" olduğuna işaret edilirken, "Filistin halkının topraklarında kalmaya, özgürlüğünü geri kazanma ve kendi kaderini tayin etme hedefini gerçekleştirmeye kararlı olduğu" kaydedildi.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları ile Filistin direnişinin "dünyayı hayran bırakan esir teslim operasyonlarıyla Filistin topraklarını kontrol etme konusundaki yüksek yetkinliğini bir kez daha kanıtladığına" işaret edilen açıklamada, “Direniş, düşmanın vahşi ordusunu Gazze’nin kumlarında aşağılayarak büyük bir darbe indirdi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Hamas'ın, devam eden esir takası sürecinde İsrail’i "kırmızı çizgilerini" aşmaya zorladığı belirtilerek, müebbet hapis cezasına çarptırılmış Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının, bunun en açık göstergesi olduğu vurgulandı.

Guterres: Gazze'den 2 bin 500 çocuğun acilen tahliye edilmesi gerekiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'den 2 bin 500 çocuğun acilen tahliye edilmesi gerektiğini kaydetti.

Guterres: Gazze'den 2 bin 500 çocuğun acilen tahliye edilmesi gerekiyor

Guterres, Gazze'de görev yapan 4 ABD'li doktorla görüşmesinin ardından X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Gazze'de görev yapan doktorlarla görüşmesinden çok etkilendiğini belirten Guterres, doktorların fedakarlığının dikkati çekici olduğunu dile getirdi.

Guterres, "Gazze'den 2 bin 500 çocuğun acilen tahliye edilmesi ve daha sonra ailelerine ve toplumlarına dönüşlerinin güvence altına alınması gerekiyor." ifadesini kullandı.