Almanya Savunma Bakanı Boris Pistoruis, Alman Silahlı Kuvvetlerini yapılandırma kararı aldıklarını duyurdu. Pistorius, Almanya Genel Kurmay Başkanı Carsten Breuer ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı Nils Hilmer ile Berlin'de basın toplantısı düzenlendi.

İngiliz National Housing Partisi: "Ülkemizi İslami fikirler değil, Yahudi fikirleri yok ediyor" İngiliz National Housing Partisi: "Ülkemizi İslami fikirler değil, Yahudi fikirleri yok ediyor"

Düzenlenen basın toplantısı sonrasında Alman Silahlı Kuvvetlerinin tekrardan yapılanma planlarına ilişkin bilgiler aktarıldı.

Alman ordusunun yapısal reformuna ilişkin öneriler üzerine çalışma talimatını yaklaşık 5 ay önce verdiğini anımsatan Bakan Pistoruis, bugün yapılan toplantıda ordunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin imzayı attıklarını açıkladı.

Pistorius, ''Ortak hedefimiz, Alman ordusunun acil durumda, savunma durumunda ve savaş durumunda en iyi şekilde konumlanacak şekilde yeniden yapılandırılmasıdır.'' ifadelerini kullandı.

Yapılandırmanın Alman Silahlı Kuvvetleri'nin Harekat Komutanlığı ile Destek Komutanlığı'na da sahip olacağı belirtildi. Pistorius bu sayede kararların daha hızlı alınacağını belirterek planlama görevini de üstelenecek "Harekat Komutanlığının", NATO ve bakanlıklar ile eyaletler için de muhatap olacağını ifade etti.

Alman ordusunun yapısına hava, kara ve deniz kuvvetlerinin yanında Siber ve Enformasyon Alan Gücü'nün de (CIR) ekleneceği açıklandı. Bu sayede ordu gücünün güvenliği sağlanacak, ekstra siber saldırılara karşı ise hibrit tehdide karşı faaliyet gösterecek.

Pistorius, "Destek Komutanlığının" lojistik, tıbbi hizmet, nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlara karşı savunma, sivil-asker ilişkisi ile askeri birimler arasında işbirliği sağlanması alanlarında rol alacağını vurguladı.

Almanya'da zorunlu askerlik 2011 yılında kaldırılmıştı. Almanya'da toplamda 181 bin asker bulunuyor. Alman hükümeti ise bu sayıyı 2031 yılına kadar 203 bine çıkartmayı hedefliyor.

Ülkede yaşlanan nüfus ve nitelikli iş gücü eksikliğinden dolayı askerlik yapacak personel bulmakta zorluk yaşanıyor ve 2031 için hedeflenen sayıya ulaşılamayacağı ifade ediliyor.

Pistorius, zorunlu askerliğin kaldırılmasını daha önce "hata" olarak nitelemiş, bunun çabucak yeniden uygulanabilecek bir şey olmadığına dikkati çekmişti.