Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin destekçileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’yi devralma ve burada yaşayan Filistinlileri zorla yerinden etme planına karşı bir protesto düzenledi. Potsdamer Meydanı'nda toplanan göstericiler, İsrail’in Batı Şeria’daki saldırılarını da kınadı.
Eylemciler, Filistin bayrakları taşıyarak "Sürgüne hayır", "Filistin bizim ülkemiz", "Batı Şeria'ya karşı saldırganlığı durdurun" ve "Direnmek meşru bir haktır" yazılı pankartlarla Trump ve İsrail aleyhine sloganlar attı.
Protestoya katılan İbrahim İbrahim, Filistin halkının Trump’ın planlarını geçmişte olduğu gibi yine reddedeceğini belirterek, Filistinlilerin ülkelerini terk etmeyeceklerini ve mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşayan Filistinlilerin Mısır’a gitmeyi reddettiğini ve topraklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.
Bir diğer gösterici Abed Derviş ise Trump’ın insani değerlere aykırı hareket ettiğini belirterek, "Normal insanlar böyle şeyler düşünmez. Trump, Gazze yerine önce kendi ülkesindeki sorunlara odaklansın. Gazze, satılacak bir gayrimenkul değil; burada yaşayanlar, topraklarını kanları pahasına savundular ve terk etmeyecekler." ifadelerini kullandı.
Göstericiler, uluslararası toplumu yalnızca kınamalar yapmak yerine somut adımlar atmaya çağırarak, Filistin halkının zorla yerinden edilmesine karşı güçlü bir duruş sergilenmesini talep etti.