İsrail, Batı Şeria'daki yerleşim yerleri ve karakolların inşasını finanse etmek için büyük miktarlarda kamu fonu kullanıyor. Ayrıca, Amana örgütü gibi gruplar yasa dışı yerleşim yerleri için mali destek sağlıyor​.

İsrail'deki üniversiteler, askeri ve güvenlik eğitimi vermek amacıyla özel programlar sunuyor. Özellikle, İbrani Üniversitesi'nde eğitim gören askerler, Filistinlilere karşı istihbarat toplama görevlerinde yer alıyor​.

UNICEF, Gazze Şeridi'nde 1,7 milyon insanın yerinden edildiğini, bu kişilerin yarısının çocuk olduğunu ve temel ihtiyaçlara erişimde ciddi sorunlar yaşadıklarını raporluyor​.

İsrail askerleri, Gazze'de sivil hedeflere yönelik saldırılar düzenleyerek, aralarında çocukların da bulunduğu birçok kişiyi şehit etti. Gazze'de evin önünde paten süren Esma Hamidi adlı bir genç kız, Yahudi askerler tarafından katledildi.

Batı Şeria Gazze Katliam 3Ş

Gazze'de öldü sanılarak diri diri kefenlenen küçük bir Filistinli, Yahudi askerlerin hastaneyi basmasıyla ikinci kez vuruldu. O anları anlatan Filistinli Waseem, "Yanımda şehitlerin cenaze namazı kılındığını sanıyordum meğerse benim de cenaze namazımı kılıyorlarmış. Kefeni ellerimle açınca insanlar bağırmaya başladı." ifadelerini kullandı. Sonrasında kendisini hastanede tedavi altına aldıklarını aktaran küçük çocuk, "İsrail askerleri yattığım hastaneyi bastı. Askerlerden biri diğerine 'onu rahatlat' dedi ve beni vurdular." dedi.

Batı Şeria'nın hemen her yerinde buldozerlerle tüm alt yapıyı tahrip eden işgalci Yahudiler, Filistinlilere hayat hakkı vermiyor. İki işgalci asker, kovaladıkları iki çocuktan birini yakalayıp kaçırdı. Çocuğun akıbeti bilinmiyor.

Batı Şeria'da çocuklara saldırıyorlar

İsrail güçleri Batı Şeria'da içlerinde çocukların da olduğu 39 Filistinliyi katletti. Far'a mülteci kampında 16 yaşındaki bir çocuk şehit edildi ve cesedi bir buldozerle kamp dışına çıkarıldı. 

Han Yunus Enkaz Katliam

Tulkarem mülteci kampında, bir camiye babasıyla giden Filistinli bir genç, Yahudi asker tarafından boynundan vuruldu. Aynı hafta içinde 16 yaşında bir kız çocuğu da İsrail baskını sırasında katledildi.

Yahudi askerler, mülteci kamplarını ve sivil altyapıyı yok ediyor, hastaneleri kuşatıyor ve sayısız hava saldırısı düzenliyor. Ekim ayından bu yana, işgal altındaki topraklarda Yahudi askerler ve sözde yerleşimciler tarafından 148’i çocuk en az 646 Filistinli şehit edildi.

Gazze Şehri'nin kuzeyinde, Sabra mahallesi, Şeyh Radvan ve daha birçok yerde çok sayıda ev İsrail güçleri tarafından hedef alındı. Şeyh Radvan'daki bir saldırıda birkaç Filistinli yaralandı.

Tahtadan ayakkabılar yapıyor

Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus'ta, Filistinli ayakkabı ustası yoksulluk ve pahalılık nedeniyle terlik ve ayakkabı alamayan çocuklar için tahta ve kullanılmış kumaştan terlik yaptı. Filistinli ayakkabıcı, tahtadan yaptığı terliklerle Filistinli çocukların yüzlerini güldürüyor.

Gazze karşısında işe yaramayan BM

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail'in talebi ve ABD, İngiltere ve Fransa'nın çağrısı üzerine esirlerin durumunu tartışmak üzere acil olarak toplandı. Toplantıda, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Operasyonlar ve Savunma Birimi Direktörü Edem Wosornu, Gazze'deki durumun vahim olduğunu ve sınır tanımadığını ifade etti. Wosornu, tüm hayatların değerli olduğunu vurgulayarak, uluslararası topluma acıları dindirmek için adım atma çağrısında bulundu. Ayrıca, BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki alarm verici durumu göz ardı edemeyeceklerini belirtti. DiCarlo, iki devletli çözüm ve işgali sonlandırma hedeflerinden giderek uzaklaşıldığını vurgulayarak, bu hedeflere ulaşmak için tarafları desteklemenin BM'nin sorumluluğu olduğunu hatırlattı.

Dünya genelinde eylemler

Dünya genelinde İsrail'in politikalarına karşı çeşitli protestolar düzenleniyor. Columbia Üniversitesi'ndeki öğrenciler ve Norveç'teki Nobel Barış Merkezi önündeki eylemciler, İsrail'in Gazze politikalarını kınamak amacıyla eylem yapıyor.

Festivale Filistin bayrağı rozetiyle katıldı

Japon yönetmen Neo Sora, 2024 Venedik Uluslararası Film Festivali'ne kefiye ve Filistin bayrağı rozetiyle katıldı. New York doğumlu Japon yönetmen Neo Sora, Venedik Uluslararası Film Festivali’nde ilk kez gösterilecek Happyend filminin galasına kefiye, Filistin bayrağı ve ‘Özgür Filistin’ yazısıyla katıldı. Ünlü yönetmen yaptığı hareketiyle büyük övgü topladı.

Okul müdürü, 10 Kasım ayinlerine katılmayan bir öğrenci için velisinden savunma istedi Okul müdürü, 10 Kasım ayinlerine katılmayan bir öğrenci için velisinden savunma istedi

Arjantinli sanatçı Gabriel Giunta, evlerinde güvenli ve huzurlu bir yaşam hayal eden Gazzeli çocukları tasvir eden geri dönüştürülmüş malzemelerden bir tablo yaptı.