Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi etkinliğini bu sene "Direniş Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirdi.
Başta Diyarbakır merkez ve ilçeleri olmak üzere çevre şehirlerden gelen Peygamber âşıkları, saatler öncesinden etkinlik alanını hınca hınç doldurdu.
Programda yurt içinden ve dışından gelen kanaat önderleri, alim, siyasi ve STK temsilcileri için iki platform kuruldu.
Etkinlikte Filistin vurgusu
Etkinlik alanında Filistinli şehitler Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Ed-Dayf, HAMAS liderleri İsmail Heniyye ile Yahya Sinvar ile Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza’nın posterleri asıldı.
Katılımcılar ellerinde Tevhid ve Filistin bayrakları ile Hazreti Peygambere sevgilerini ifade eden pankart ve dövizlerle görsel şölen oluşturdu.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik Hoca bu yılki mesajda Filistin, Gazze ve Suriye konularına dikkat çekerken tek kurtuluş yolunun direniş olduğu vurgulandı.
Programda Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı ve HAMAS Milletvekili Mervan Ebu Ras, bir konuşma gerçekleştirdi.
Ebu Ras’ın onlarca yakınının işgalci siyonistlerin saldırıları sonucu şehit olduğu belirtilerek kürsüye çıkarıldı.
Konuşmasına Allah’a hamd, Hazreti Muhammed’e selat ve selam ile başlayan Ebu Ras, şu ifadelere dikkat çekti:
“Ey kardeşlerim, Aksa sizleri bekliyor, Aksa sizleri çağırıyor. Şu an şu Diyarbakır meydanındaki topluluğunuzu Mescid-i Aksa’da da toplayınız ve sizi şu halinizle Mescid-i Aksa da bekliyor. Ne zaman sizler Mescidi- Aksa’nın çağrısına lebbeyk diyeceksiniz.
Gazze’nin mescitleri, Gazze’nin çocukları, okulları, toprağı sizlere emanettir. Sizin ona sahip çıkmanız lazımdır.
Kassam Tugaylarını desteklemeniz lazım, onları duanız ile malınız ile siyasetiniz ile silahınız ile her şeyiniz ile Kassam Tugaylarını desteklemeniz lazım.
Mücahitler bizlere şöyle diyorlar; bizden yana umutsuzluğa kapılmayın. Kesinlikle bizler siyonistlere silahlarımızı teslim etmeyeceğiz. Canımızı, her şeyimizi feda edeceğiz fakat silahlarımızı teslim etmeyeceğiz.
Yardım bekleyen, gıda bekleyen kardeşlerimiz size emanettir. Onlar şöyle nida ediyorlar: Nerde İslam toplumları, nerde İslam toplumlarının liderleri!”
Kemalizm denilen kepazeliğin karşısında en güçlü şekilde dikilenler değil miydiniz?
Ezgi ve ilahilerin ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca konuşmasında şu ifadelerde bulundu:
Gazze, sizin gönlünüzde ne kadar kıymetliyse, siz de Allah katında o kadar kıymetlisiniz. O Peygamber'in Gazze'deki çocuklarından olan ümmeti, kadınlardan olan ümmeti sizin yanınızda ne kadar değerliyse, sizin gündeminizi ne kadar işgal ediyorsa, iyi bilin ki Peygamber'in yanında da o kadar kıymetlisiniz.
Kemalizm denilen kepazeliğin karşısında en güçlü şekilde dikilen siz değil miydiniz? Modası geçmiş Marksizm'i buralara getirmek isteyenlerin karşısına da siz dikildiniz. 'Buraya giremez.' dediniz.
Ailemizi, yuvalarımızı, çocuklarımızı yıkan zihniyeti Allah'ın izniyle önleyecek olan peygamber sevdalılarıdır. Bu peygamber aşkıyla yapılmaktadır.
HAMAS kazanmıştır. Kassam Tugayları kazanmıştır. İslam kazanmıştır. Evet bugün bizim 50-60 bin şehidimiz vardır ama öylesine şehitler ki hiçbir tanesi çıkıp da 'bunlar boşu boşuna öldü' diyemez. Gerçekten Muhammedî bir direniş. Sanki Kur'an yeniden iniyor.
Evet, 50 bin şehidimiz var ama bırakın İslam ülkelerini Avrupa'da bir rivayete göre 649 bin kişi İslam'ı seçti.
Bu gidişle siyonizm biteceği gibi Amerika'da bitecek, Avrupa'da bitecek. Vardıkları yerlere iblis gibi bir maske takıp bunları satıyorlardı. İşte Kassam Tugayları onların bu iğrenç maskelerini indirdi. Dünya onların gerçek yüzünü gördü.”
Mevlid-i Nebi etkinliği, İttihadul Ulema üyesi Molla Recai Güler’in okuduğu dua ile son buldu.
İLKHA





